Salerm Cosmetics MECALUX’ün yeni yazılımı sayesinde müşterilerine ürün tedarikini hızlandırıyor

01 Ağu 2011

Depolama sistemleri pazarında dünya lideri MECALUX, 50 yıldan uzun bir süredir saç kozmetik ürünleri konusunda faaliyet gösteren, çok uluslu Salerm Cosmetics şirketinin Barselona'da sahip olduğu iki depoya EasyWMS® yazılımı kurdu. Şirketin lojistik merkezi şu anda ürünlerin daha verimli yönetilmesini sağlayan ve müşterilerine ürün tedarikini hızlandıran bu bilgi yazılımını kullanıyor.

MECALUX'e göre EasyWMS® depo yönetim yazılımının hizmete sokulmasıyla daha fazla kaynak sağlanmasına gerek kalmaksızın bir deponun ortalama verimi %35 oranında artış gösterebilir. MECALUX yazılım teknik büro sorumlusu Ignasi Mallol durumu şöyle açıklıyor: "Aynı depolama alanı ve daha az kaynak kullanarak, şirketler büyük oranda lojistik verimlilik elde ediyorlar. Ayrıca yazılım ilk yılda sevkıyat sırasında meydana gelen hataları %95 oranında, daha sonraki yıllarda ise %99'a varan oranlarda azaltabilmeyi sağlıyor".

Salerm Cosmetics lojistik merkezi 1960 ve 4550 m2'lik iki depodan oluşuyor, şu anda bu alan tamamıyla, ne mevcut alanı ne de depolama kaynaklarını artırmak gerekmeksizin müşterilerin artan taleplerine yanıt verebilmeyi mümkün kılan bilgi yazılımı tarafından kontrol ediliyor. MECALUX yazılımı Salerm Cosmetics için verimliliği artırmanın en temel faktörleri olan, zamandan ve maliyetten önemli bir tasarruf olarak düşünülüyor.

EasyWMS®'in öncelikli amacı bir depoda gerçekleşen tüm işlemlerin denetimi, koordinasyonu ve yönetimidir. Yazılımın farklı modülleri, olağanüstü esnekliği sayesinde bir işletmenin büyümesini veya yeni çalışma yöntemlerinin ve iş hacminin gelişmesini kolaylaştırarak, karmaşıklık ve otomatizasyon seviyesine göre her kurulumun somut gereksinimlerine uyarlamaya izin verir.

Radyo frekansı: Kâğıda elveda
EasyWMS® yazılımı sipariş alımından sevkıyata kadar bir depoda gerçekleşen tüm işlemleri radyo frekansı kullanan terminaller sayesinde yönetir. Sonuç olarak depo yönetimi sürdürülebilir çevreye uygun bir biçimde gerçekleştirildiğinden teslimat formları için kâğıt kullanmaya gerek yoktur.

Satış açısından İspanya'da mutlak lider olan EasyWMS®, Gijón'daki MECALUX teknoloji merkezi ve Barselona'daki Ar-Ge departmanı tarafından yaratılmıştır. Piyasaya sunulmasından bu yana, şirketin faaliyette bulunduğu farklı ülkelerde 100'den fazla kurulum gerçekleştirilmiştir.

EasyWMS® yazılımıyla, ürünün depo içerisindeki hareketi bilgi gerçek zamanlı olarak alınır ve stok ve ürünün durumu üzerinde mutlak kontrol sağlanır. Yazılımın kalitesi, garantisi ve teknik düzeyi, MECALUX'UN Gold Partner olduğu Microsoft'un yanı sıra, Yetkili Ortağı olduğu SAP ve Oracle gibi lider şirketler tarafından da desteklenmektedir.

SALERM COSMETICS
Salerm Cosmetics, zamanının ilerisinde ürünler geliştirmek üzere tüm enerjisini yeniliklere yönlendiren, saç boya ve bakım ürünleri konusunda faaliyet gösteren çok uluslu, lider bir şirkettir. Araştırma ve geliştirme laboratuarları her geçen gün büyümekte ve pazarın en talepkar müşterilerine yönelik yeni formüller doğmaktadır.

Şirketin merkezi Barselona'da Lliçà de Vall'dedir ve beş kıtada temsilcilikleri bulunmaktadır.