Mecalux, devrim niteliğindeki emniyetli kilitleme mekanizması ile depolama ve raf sistemlerinin güvenliğini arttırıyor

12 Şub 2015

Günlük işlerin operatörü veya modülleri tehlikeye sokmaksızın etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlayabilmek için depo, operatör ve tesis güvenliği olmazsa olmazlardan biridir. Bu sebeple Mecalux, tüm ürünlerindeki güvenlik mekanizmasını geliştirmek amacıyla kaynaklarının önemli bir kısmını AR-GE’ye ayırmaktadır.

new system for joining beams and uprights Mecalux

Örneğin, depolama alanında geliştirilen son yenilik, ayak profili ve traverslerin birbirlerine bağlanmasını sağlayan yeni bir sistemdir: Travers konnektörleri, modülün mümkün olduğunca sağlam ve güvenli olmasına imkan tanıyan dahili bir kilitleme mekanizması içerir.

Travers bağlantı noktalarındaki emniyetli kilitleme mekanizması iki önemli avantaj sağlar: Birincisi, bu parçayı monte etmeyi unutmak veya dikkatsizlik sonucu kaybetmek imkansızdır. İkincisi, montaj tamamlandıktan sonra traversi tamamen sökmeden bu kilitleme mekanizmasını çıkartmak, traversi kazara (örneğin forklift çarpması) veya isteyerek hareket ettirmek mümkün değildir. Bu durum hem traversin yerinden çıkmasını önler hem de yüklerin raflardan düşmesi gibi durumları bertaraf eder.

Depolama sistemleri açısından ABD piyasasında başı çeken ve yeni kilitleme mekanizmasını burada başarılı bir şekilde raf sistemlerine uygulayan Mecalux artık Avrupa’da da bu sistemleri tanıtmaya başlamıştır. Şirketimiz aynı zamanda Avrupa kıtasında da bu yeni depolama çözümü mekanizmasını geliştirmiş ve sistemlerine dahil etmiş olan başka bir üreticinin olmamasıyla farkını ortaya koymuştur.

 

 

Application for the new safety locking mechanism

 

Mecalux: Kesintisiz Yenilik

Depolama ve raf sistemleri konusunda tasarım, üretim, pazarlama ve danışmanlık hizmetleri sunan Mecalux'ün profosyonel hizmet alanlarına otomatik depolar, depo yönetim ve yazılımı ve genel lojistik çözümleri tasarlama ve uygulama da dahildir.

Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika genelinde 11 üretim tesisine ve 7 teknoloji merkezine sahip olan ve 70'ten fazla ülkeye satış yapan şirket, bu başarısını endüstrinin en ileri teknolojisini kullanmasına ve kendisini yeniliğe adamış olmasına borçludur.

Kaynaklarının büyük bir kısmını mühendislik, AR-GE ve yenilikçiliğe ayıran Mecalux, güvenlik unsurunun öncelikli olduğu gelişmiş depo çözümlerinde ve yeni ürün geliştirme alanlarında bu bilinci daima ön planda tutmaktadır.