MECALUX Barselona’daki merkez bürosunda 2500 m2’lik bir “showroom” inşa ediyor

11 Tem 2011

Depolama sistemleri pazarında dünya lideri MECALUX, Cornellà de Llobregat'daki (Barselona) merkezindeki showroom'u genişleterek yeniden düzenledi. Artık 2500 m2 alan kaplayan tesis şirketin satışını yaptığı depolama ürün ve hizmetlerinin müşterileri tarafından gerçek boyutlarında görülebilmesini sağlıyor.

MECALUX başkan yardımcısı Javier Carrillo konu hakkında şunları söylüyor: "Müşterilerimizin hizmetine sunduğumuz tüm depolama ve arşivleme ürünlerine yönelik çözümlerimizi tek bir yerde sergilemek için bu tesislerin kapladığı alanı iki kat artırdık ".

Showroom'da klasik lojistik depolama alanlarından otomatik depolara kadar 30 farklı depolama çözümü yer alıyor. Müşteriler hafif yük rafları (kutular veya açık paketler), ağır yükler (paletler), çatı katları, bağımsız depolar, Radyo Kontrollü Mekik, hareketli tabanlar, dikey depolar, hafif veya ağır yük konveyör sistemleri, asansörler, kutu veya palet istifleyiciler vb. ürünleri yakından görebilirler.

Ayrıca, depoların yönetimini optimize eden ve lojistik verimliliğini artıran EasyWMS® yazılımının çalışması yerinde izlenebilir. Tamamıyla MECALUX tarafından geliştirilen bu program, stok durumu, operatörlerin üretimi ve siparişlerin gerçek zamanlı olarak denetimi sayesinde bir deponun eksiksiz biçimde kontrol edilmesine izin verir. Bu yöntemle şirketler teslimat sürecini hızlandırabilir, fiziksel ve insani kaynaklardan daha iyi yararlanabilirler.

Mecalux 5
Şirket Mecalux 5 adını verdiği ve Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen teknolojik ilerlemelerin sergilendiği bir tesis inşa etmiştir. Bilgisayar simülasyonları aracılığıyla özellikle MECALUX'ün üzerinde araştırma yaptığı ve önümüzdeki beş yıl içerisinde piyasaya sunulacak yeni ürünler burada görülebilecektir.


Büyük bir oditoryum
Showroom ayrıca şirket toplantılarının ve eğitimlerinin gerçekleştirilebileceği 190 m2'lik bir oditoryuma da sahiptir. Bu tesisler 100 kişilik kapasitesiyle, görüntü ve ses anlamında en son teknolojiyle donatılmıştır.

Ayrıca MECALUX, showroom içerisinde çalışanlar ve teknik uzmanlık merkezlerinde mühendislik, bilgisayar ve lojistik eğitimi gören öğrenciler için toplantılar, eğitimler verilebilecek farklı salonlar da sunmaktadır.


Web'deki "showroom"
MECALUX yeni showroom hakkındaki tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılabilmesi amacıyla web sayfalarını da (www.mecalux.es) yenilemektedir. Şirket portalından genel veya sergilenen tüm ürünlere ait ayrıntılı videolar izlenebilecek ve bir etkileşimli 3D programı sayesinde sanal bir ziyaret gerçekleştirilebilecektir.