MECALUX, PORCELANOSA GROUP’un lojistik merkezini dünyanın en büyük otomatik depolarından birine dönüştürecek

22 Haz 2011

Depolama sistemleri pazarının dünya çapında lider şirketi MECALUX, Porcelanosa Group'un Castellón, Villareal'deki mevcut lojistik merkezini genişletmek amacıyla inşaata başlıyor. Bu yeni tesislerle, seramik şirketi toplam 275.000 palet depolama kapasitesiyle dünyanın en büyük otomatik deposuna sahip olacak.

VENIS şirketi tarafından kullanılacak 10.600 m2'lik alana sahip yeni depo döşeme taşı ve seramik yer kaplamalarına ayrılıyor. 32 metre yüksekliğe ve 278 metre uzunluğa sahip bina, 65.300 palet depolama kapasitesine sahip olacak.

Yeni tesislerde her biri 160 metre uzunlukta 20 adet rafa hizmet verecek 10 adet iki kolonlu istifleyici bulunacak.

MECALUX başkan yardımcısı Javier Carrillo şunları söylüyor: "Hem giriş hem de çıkış sırasında ürünlerin hızlı bir şekilde taşınmasını sağlayan otomatik bir silo inşa ettik. Depolama sistemlerimizin saatte 474 palet taşıyabileceğini hesaplıyoruz".

Hızlı ve etkin çalışmayı sürdürmek amacıyla, kıskaçları sayesinde operatörün seçilen ürünü kolaylıkla yakalamasını sağlayacak pnömatik hareketli 8 toplama alanı kurulacak. Raflar da paletlerin giriş ve çıkış işlemleri sırasında hızlı hareket etmesine izin verecek şekilde tasarlandı.

Depo Porcelanosa Grupo fabrikasına 300 metre uzunluğunda ve 3 metre derinliğinde bir yeraltı tüneliyle bağlanıyor. Fabrikada hazırlanan ve her biri 1600 kg ağırlığı aşabilecek paletler, asansör aracılığıyla indirilecek ve tünelin sonuna kadar taşınmalarını sağlayacak bir konveyöre yerleştirilecek. Güzergâh üzerindeki bu noktada ürünleri depo istasyonuna kadar taşımakla görevli otomatik hatlardan biri bulunuyor.

İki kolonlu istifleyiciler

MECALUX bu lojistik merkezine, yüksekliği raflarla eşit (31 metre), 1,75 metre genişliğinde koridorlardan birinde hızla çalışacak ve paletleri 48 m/dk. hızında kaldıracak 10 adet güçlü istifleyici yerleştirecek. İstifleyiciler tüm hareketlerini koordine edecek bir yönetim yazılımı tarafından yönlendirilecek.

Her istifleyici bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlamanın yanı sıra, istifleyicinin manuel olarak kullanılmasına da izin verecek bağımsız bir asansöre sahip olacak.

Diğer yandan VENIS deposu gelecekte gerek duyulabilecek genişleme taleplerine yetecek alana sahip olacak ve 5 adet daha istifleyicinin yerleştirilmesine izin verecek.


PORCELANOSA GRUPO
Porcelanosa Grupo taklit edilemez çalışma yöntemi ve özellikle güçlü girişimci stratejisine verdiği destek sayesinde dünya çapında 100'e yakın ülkede faaliyetini sürdürmektedir.
Yenilik ve kalite gibi değerler üzerine kurulan, özellikle yaklaşık 5000 kişiden oluşan geniş insan gücüne olan güveninden güç alan, çevreye saygılı, 35 yıldan fazla deneyime sahip Porcelanosa Grupo, ulusal ve uluslararası pazarlarda referans alınan bir şirkettir.

VENIS teknolojik yenilikleri ve yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi konusunda lider olarak tanınan bir şirkettir. Üretim faaliyetleri, döşeme taşları ve değişik biçimlerde, tiplerde ve son işlemlerle üretilen seramik zemin kaplamaları üzerine odaklanmaktadır. Uluslararası seramik sektöründe lider olan şirket, tasarımlarının çeşitliliği ve mavi ve gri porselen üretimine yönelik teknolojik yenilikleriyle öne çıkmaktadır.