Mecalux tüm depolara uygun bir yazılım yarattı, Mecalux Easy®

16 May 2011

Mecalux Easy® her tipte depo, sektör ve büyüklüğü ne olursa olsun her şirket için kolaylıkla kurulmak üzere tasarlanmış yeni bir yazılımdır. Sistemin ilk seviyeleri iki hafta içerisinde kullanıma sunulabilmektedir.

Mecalux yıldız ürünü Mecalux Easy®'yi piyasaya sunuyor. Bu yeni depo yönetim yazılımının kurulumu her türde müşteri için çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Mecalux Easy®'nin piyasaya sunumu, Mecalux Grup'un doğrudan ticari mevcudiyetinin olduğu 16 ülkede aynı anda gerçekleştirilecek. Yazılım her tipte şirkete uygun olduğundan, Mecalux büyüklüğü ve faaliyet gösterdiği alan ne olursa olsun tüm şirketleri hedefliyor: klasik bir depoya sahip küçük bir şirketten, bir havaalanı lojistik kontrol merkezine kadar her tipte şirket, farklı seviyelerdeki gereksinimlerine yanıt bulabilir. En basit çözümler, en yüksek randımanla yalnızca iki hafta içerisinde uygulamaya sokulabilir.

Mecalux Easy 6 farklı seviyeye sahiptir; birinci ve ikinci seviye klasik depolarla ilgilidir, üçüncü seviye basit otomatik depolar içindir ve dördüncü seviyeden itibaren daha gelişmiş teknik özellikler, daha yüksek otomatizasyon düzeyi ve şirketin özel gereksinimlerinin analizi gereklidir. Mecalux 150'den fazla uygulama geliştirmektedir ve kurulum kolaylığı nedeniyle bu yazılımı sektörde bir standart haline getirmeyi hedeflemektedir. Dahası, ürünü satın alan tüm şirketlere 24 saat sürekli teknik hizmet sunacaktır. Mecalux Easy®‘nin başlıca avantajları şunlardır: Depo randımanını yükseltme, rotasyon hızını artırma, sipariş hazırlığını optimize etme, çevrimiçi envanter kullanımını iyileştirme ve stok yönetimine harcanan zamandan tasarruf etme.

Depo hayatını kolaylaştırır
Mecalux Easy® yaptığı araştırmaların ve depo yönetimi konusundaki büyük deneyiminin bir sonucu olarak "tüm depoların hayatını kolaylaştırmaktadır". Standart sistemlerin kullanımı sayesinde, bir şirkette kullanılan tüm sistemlerle uyumludur. Mecalux Easy®, tamamen Mecalux tarafından yaratılmış, geliştirilmiş ve patenti alınmıştır. Yer, zaman, verimlilik, fiziksel kaynaklar ve insan kaynakları ile kayıplarla ilgili lojistik maliyeti azaltır, müşteriye büyük bir esneklikle kaliteli hizmet sunmayı mümkün kılacak şekilde deponun tüm kontrolünü sağlar.

7 x 24 Müşteri Hizmeti; Mecalux her deponun çalışır durumda olması, şüphelerin giderilmesi, soruların yanıtlanması, olayların çözümlenmesi ve her bir müşteriye ait tesisin maksimum verimlilikle çalışmasını sağlamak için günde 24 saat, haftada 7 ve yılda 365 gün telefonla destek hizmeti sunmaktadır.

Mecalux Easy®, bir deponun ve deponun sahip olduğu otomatizasyon düzeyinin kademe kademe daha karmaşık hale getirilmesine izin veren, büyük potansiyele sahip bir sistemdir. 1. seviye kısa süre içerisinde hizmete sokulabilecek basit lojistik çözümler sunarken, 2. seviye orta büyüklükte ve standart gereksinimleri olan manuel depolar için idealdir. İkisinin de yönetimi otomatik kurulumlara özgü gereksinimlere sahip değildir, ancak klasik depolama merkezleri de bunu kullanabilir. 3. seviyeden itibaren kurulum otomatik depolara yöneliktir, 4. seviye hizmete sokulmadan önce müşteriye özgü karakteristik özelliklerin önceden belirlenmesini gerektirir. 5. seviye karmaşık sistemler içindir, 4. seviyenin bir uzantısıdır ancak daha fazla fonksiyon içerdiğinden, üst düzey otomasyona sahip depolar için mükemmeldir. Son olarak 6. seviye özel veya ayrıcalıklı sistemlere özgüdür. Mecalux bu durumlarda özel gereksinimlere göre eksiksiz bir çalışma gerçekleştirir. Bu gibi uygulamalar arasında, havaalanı yönetimi veya iş akışı büyük olan yüksek randımanlı depolama merkezleri öne çıkmaktadır.

Gijón Teknoloji Merkezi
Otomatizasyon bölümünün Barselona'da bulunmasına rağmen, Mecalux Easy® Gijón'daki Teknoloji Merkezi'nden yönetilmektedir. Mecalux için daha az maliyetle rekabetçiliği ve verimliliği artırmayı isteyen şirketlerin gereksinimlerine yanıt vermek önemlidir. Mecalux Easy®, şirketlere kendi üretimlerini uyarlayabilme olanağı sağlayarak, üretim, dağıtım ve stok kontrol sürecinin verimliliğine açık bir şekilde katkıda bulunur. Mecalux, Gijón'daki tesise tüm şirketin genişlemesine ve teknolojik gelişimine katkıda bulunacak önde gelen merkezlerden birine dönüştürmek üzere 23 milyon euro tutarında bir yatırım yapmayı planlamaktadır.