Mecalux HAYAT KİMYA için dünyanın en büyük lojistik platformlarından birini Türkiye’de inşa ediyor

18 Nis 2011

Barselona, 18 Nisan 2011.

Depolama sistemleri pazarında dünyanın önde gelen şirketi Mecalux, Hayat Kimya için yeni lojistik platformu çalışmasını başlattı. Kimyasal temizlik, sağlık ve hijyen ürünlerinin imalatı alanında faaliyet gösteren ve İzmit'te bulunan Türk şirketi, Türkiye ve Asya pazarında sektörün lideri konumunda.

Şirket mevcut olan tüm kaynakları optimize etmek ve uluslararası rekabet kapasitesini artırmak amacıyla Mecalux'e kendi enerjisini üretebilecek şekilde en son teknolojiye sahip bi 250.000 m2’lik alana sahip üretim tesislerinde , 12.500 m2 alana ve 45 m yüksekliğe sahip bir depo inşa etme görevi verdi.

Hayat Kimya'nın yeni tesisleri, saatte 850 palet giriş ve çıkış kapasitesine sahip olacak ve büyük yük kapasitesine sahip 30 aracın yükleme ve boşaltma işlerini gerçekleştirebilecek. Bu, tek bir günde 400'den fazla kamyonun giriş ve sevkiyat yapabilmesi anlamına geliyor. Bu rakamları somut hale getirmek gerekirse, Türk şirketinin her ay, yan yana koyulduğunda Madrid ile Barselona arasındaki mesafeye eşit uzunluğa sahip, 500.000'den fazla paleti elleçleyebilecek kapasiteye ulaşşmış olacaktır.